Dobrodošli na naši strani, namenjeni razvrstitvi najboljših oljčnih olj v Sloveniji. Ta država, globalno znana po svojih prelepih pokrajinah, vinih in regionalnih izdelkih, ima tudi dolgoletno tradicijo v proizvodnji oljčnega olja. Slovenski proizvajalci, ki častijo svojo dediščino, ne oklevajo pri inovacijah za proizvodnjo oljčnih olj izjemne kakovosti.

Na vrhu lestvice najdemo kategorijo ultra premium. Ta oljčna olja, ki v tekmovanjih dosegajo med 90 in 100 točk, izstopajo po popolnem okusu, aromi in teksturi. Narejena iz najboljših oliv, obranih ob pravem času, so ta olja rezultat stalne pozornosti in starodavnega znanja.

Ta ultra premium oljčna olja so ocenjena z A+ za ocene od 95 do 100 in A za ocene od 90 do 94. Njihov okus je bogat in zapleten, z notami sadja, zelišč in začimb, ter gladko in kremasto teksturo. To je pravi nektar oljke, prava poslastica za ljubitelje oljčnega olja.

V Sloveniji proizvajalci ultra premium oljčnih olj spoštujejo stroge metode proizvodnje. Olive so skrbno izbrane, ročno obrane in hladno stiskane le nekaj ur po obiranju. Tako ta olja ohranijo vse svoje prehranske in okusne lastnosti.

Oljčna olja, ki so ocenjena med 80 in 89, so uvrščena v kategorijo premium. Čeprav so v kakovosti nekoliko nižja od ultra premium oljčnih olj, imajo tudi ta olja izjemen okus in so rezultat skrbnega dela.

Končno so oljčna olja, ki so ocenjena med 70 in 79, visokokakovostna ekstra deviška oljčna olja. So okusna in odlična izbira za vsakodnevno uporabo v kuhinji.

Upamo, da vam bo ta razvrstitev pomagala odkriti gastronomske zaklade Slovenije. Ta slovenska oljčna olja so pravi odsev raznolikosti in bogastva slovenskega terroirja. Bodisi ste ljubitelj oljčnega olja ali le radovedni, vabimo vas, da odkrijete te izjemne izdelke.

ULTRA PREMIUM EVOO (90/100 - 100/100)

Terra Centuria

A