Dobrodošli na našoj stranici posvećenoj rangiranju najboljih maslinovih ulja iz Hrvatske. Ova nacija s tisućama otoka, okupana suncem Mediterana, proizvodi neka od najizvanrednijih maslinovih ulja na svijetu. Svaki hrvatski proizvođač posebno se brine o kvaliteti svojih maslina, što rezultira maslinovim uljima izvanredne razine.

Nešto što je vrlo rijetko i posebno, 100% hrvatskih maslinovih ulja koja su sudjelovala na prestižnom natjecanju Dubai Olive Oil Competition klasificirana su u kategoriji ultra premium. Ova činjenica svjedoči o nepokolebljivom angažmanu hrvatskih proizvođača da proizvedu maslinova ulja neusporedivog kvaliteta.

Ultra premium ulja su ona koja su dobila između 90 i 100 bodova na ovom natjecanju. Ovi rezultati ilustriraju njihovu savršenost u pogledu okusa, mirisa i teksture. Ta su ulja, izrađena od najboljih maslina i ubranih u idealno vrijeme, rezultat stalne pažnje i drevnog znanja i umijeća.

Hrvatska, unatoč svojoj maloj veličini, nudi veliku raznolikost maslinovih ulja. Svaka regija, svaki terroir, svaka sorta maslina ima svoju osobnost, koja se očituje u mnoštvu okusa i aroma. Od voćne istarske do robusnije dalmatinske, svako ulje priča jedinstvenu priču, priču o strasti i predanosti.

Hrvatsko maslinovo ulje je pravi gastronomski dragulj koji je zauzeo posebno mjesto na međunarodnoj sceni tijekom Dubai Olive Oil Competition. Priznanje koje danas uživa plod je godina truda, istraživanja i inovacija.

Nadamo se da će vam ovaj rang pomoći otkriti i cijeniti hrvatska maslinova ulja, izuzetne proizvode koji svjedoče o bogatstvu i raznolikosti hrvatske gastronomske baštine. Bilo da ste ljubitelj maslinovog ulja ili jednostavno znatiželjni otkriti nove okuse, pozivamo vas da probate ova izvanredna ulja.

ULTRA PREMIUM EVOO (90/100 - 100/100)

Mas Bjelica

A+

Oio Vivo Vodnjanska Buza

A+

Turinela Buža

A+

Oio Vivo Rozinjola

A

Oio Vivo Zizolera

A

Latini

A

Istriana

A

Perica

A