Καλώς ήλθατε στη σελίδα μας που είναι αφιερωμένη στην κατάταξη των καλύτερων ελαιολάδων της Κύπρου. Αυτή η χώρα, παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την πλούσια ιστορία και τα περιφερειακά της προϊόντα, έχει επίσης μια χιλιετή παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου. Οι κυπριακοί παραγωγοί, σεβόμενοι την κληρονομιά τους, δεν διστάζουν να καινοτομήσουν για να παράγουν ελαιόλαδα εξαιρετικής ποιότητας.

Στην κορυφή της κατάταξης, βρίσκουμε την κατηγορία ultra premium. Αυτά τα ελαιόλαδα, που λαμβάνουν βαθμολογίες μεταξύ 90 και 100 στους διαγωνισμούς, διακρίνονται για την τελειότητα της γεύσης, του αρώματος και της υφής τους. Κατασκευασμένα από τις καλύτερες ελιές, συλλεγμένες την κατάλληλη στιγμή, αυτά τα ελαιόλαδα είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς προσοχής και ενός αρχαίου know-how.

Αυτά τα ελαιόλαδα ultra premium κατατάσσονται ως Α+ για βαθμολογίες από 95 έως 100 και Α για βαθμολογίες από 90 έως 94. Η γεύση τους είναι πλούσια και πολύπλοκη, με νότες φρούτων, βοτάνων και μπαχαρικών, και μια απαλή και κρεμώδη υφή. Είναι το πραγματικό νέκταρ της ελιάς, μια απόλαυση για τους λάτρεις του ελαιολάδου.

Στην Κύπρο, οι παραγωγοί του ελαιολάδου ultra premium τηρούν αυστηρές μεθόδους παραγωγής. Οι ελιές επιλέγονται προσεκτικά, συλλέγονται με το χέρι και πιέζονται ψυχρά μόλις λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή. Έτσι, αυτά τα ελαιόλαδα διατηρούν όλες τις διατροφικές και γευστικές τους ιδιότητες.

Τα ελαιόλαδα που βαθμολογούνται μεταξύ 80 και 89 κατατάσσονται στην κατηγορία premium. Αν και λίγο χαμηλότερης ποιότητας από τα ελαιόλαδα ultra premium, αυτά τα ελαιόλαδα έχουν επίσης εξαιρετική γεύση και είναι το αποτέλεσμα επιμελούς εργασίας.

Τέλος, τα ελαιόλαδα που βαθμολογούνται μεταξύ 70 και 79 είναι ελαιόλαδα extra virgin υψηλής ποιότητας. Είναι νόστιμα και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για καθημερινή χρήση στην κουζίνα.

Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάταξη θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Κύπρου. Αυτά τα κυπριακά ελαιόλαδα είναι το πραγματικό αντίκρυσμα της ποικιλομορφίας και της πλούσιας γης της Κύπρου. Είτε είστε λάτρης του ελαιολάδου ή απλά περίεργος, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα.

ULTRA PREMIUM EVOO (90/100 - 100/100)

Saint George

A

The Organic

A

PREMIUM EVOO (80/100 - 89/100)

7 Elies

B